ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Новини от Павликени

Отчетоха конкурса за красиви градинки в Павликени

( 7 Votes )
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 

Конкурсът “Заедно правим Павликени по-цветно”, който Общинският съвет заедно с общинския вестник “Павликенски глас” организираха за втора година тази пролет, беше отчетен в петък по време на тържествената сесия, посветена на Деня на българските общини.
Създателите на четири красиви градинки – само зелени площи от публичното пространство – бяха номинирани за участие. Целта на конкурса е да представи добрите дългогодишни традиции на Павликени в отглеждането на декоративна растителност и поддържането на естетически вид на зелените площи и градинките в града; да развие у жителите желание за облагородяване на градските пространства.
Журито с председател Петър Петров, зам.-председател на Общинския съвет, не излъчи първи места в двете категории.
Втора в категорията “Градинка в междублоково пространство” е класирана цветната градинка на Бойка Бояджиева на ул. “Отец Паисий” 36.
В категорията градинка пред еднофамилна къща бяха присъдени три трети места за Димка Манасиева, Христина Янакиева, Севда Дяволова. Отличените получиха грамоти и парични награди.

Източник: dnesbg.com

 

Беларуси готови да инвестират в крайморския летен лагер на Община Павликени

( 2 Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Нов договор за сътрудничество подписва Община Павликени с беларуския град Пружани, съобщи кметът инж.Емануил Манолов. Двата града са побратими от 2001 г., но досега отношенията им не бяха изпълнени със съдържание.

Две визити бяха разменени от началото на годината между Павликени и Пружани. За празника на Павликени у гостуваха шефовете на четирите най-големи завода в беларуския град. Делегация от Павликени пък посети Беларус по повод 580-годишнината от основаването на Пружани.

Сега павликенци посрещат група от Пружани, която се запознава на място с бизнеса, селското стопанство в общината, културните традиции и историческото наследство на Павликени. Гостите проявяват интерес към вноса на фураж от павликенско, тъй като в района на Пружани се отглеждат 70 000 крави, искат да изкупуват соев шрот за предприятията си, предлагат да внасят кашкавал, който да зрее в Павликени и след това да се продава в магазинната мрежа, информира инж. Манолов.

Вчера и днес той посети с беларусите летния лагер на Община Павликени в курортния град Бяла. От 2008 г. той е неизползваем, но е само на десетина минути от морския бряг. Разполага с десет бунгала с 50 места и от делегацията от Пружани са предложили техни заводи да инвестират средства във възстановяването му и до се използва съвместно. Според инж. Манолов е възможно сътрудничеството да се реализира като публично- частно партньорство. По изчисления на неговия екип за ремонта и закупуване на ново оборудване трябват около 200 000 лева. Беларусите обаче били заинтригувани и от възможността да вдигнат нова четириетажна сграда, която ще излезе 700 000 евро.

Източник: dariknews.bg

 

Павликени се побратими с Пружани

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Договор за партньорски и приятелски връзки подписаха в петък на тържествена сесия на Общинския съвет кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и зам.-председателят на Районния изпълнителен комитет на Пружани, Република Беларус, Николай Кудравица.

Договорът има целта да развие дългосрочни и взаимноизгодни търговско-икономически, научно-технически, хуманитарни отношения между двете общини в областта на образованието, културата, строителството, селското  стопанство и  туризма, както и да укрепи взаимното  разбирателство и  дружбата между градовете, отдавайки  важно значение на установяването и  укрепването на преки връзки. Той се базира на двата договора между правителствата на Република България и на Република Беларус, подписани през 1996г. и през 2009г. Павликени и Пружани са градове-побратими от 2001 г.

От четвъртък в Община Павликени гостува делегация от побратимения град. Гостите вече имаха възможността да разгледат някои от големите предприятия в общината, както и да посетят училище, детска градина и Комплекса за социални услуги. Стотици павликенчани се събраха на централния площад „Свобода” в града в петък вечер, за да видят спектакъла на арт-группа „Родники”, специални гости от Беларус.

Източник: dariknews.bg

 

Община Павликени защити сертификати за качество и сигурност на информацията

( 2 Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Община Павликени премина успешно одит и получи серификатите за качество ISO 9001:2008 и ISO 27001:2005. Двата документа бяха връчени на кмета инж.Емануил Манолов от представителя на одитиращата компания RINA-България Ваня Иванова по време на тържествена сесия в петък.

От 18 март тази година в Община Павликени е внедрена интегрирана система за управление чрез стандартите ISO 9001: 2008 (за управление на качеството) и ISO  27001:2005 (за управление на сигурността на информацията). Системата за административно – правно и информационно обслужване на физически и юридически лица и защита на информацията от широк кръг заплахи  гарантира неприкосновеността на работните процеси в общинска администрация; минимизира загубите при аварии, инциденти и природни бедствия и максимизира възвращаемостта на инвестициите.

В началото на т.г. Община Павликени избра за серитифицираща фирма РИНА България. През септември Общината премина успешно през двата етапа на одит и в Деня на българската община получи двата сертификата.

„Получаването на двата сертификата е голяма чест, но и голямо задължение и отговорност. Да направим така, че тази система за управление на качеството да не бъде просто една авторитетна грамота, закачена във фоайето, а да бъде действаща система, която ще е от полза за сигурността на информацията, която минава в община Павликени. Спазването на стандартите, които въведохме за защитаване на сертификатите, ще оптимизира услугите, които ние извършваме към гражданите в името на тяхното по-качествено и по-пълно обслужване”, каза инж.Емануил Манолов при получаване на двата сертификата.

Източник: dariknews.bg

 

Министерски съвет прехвърли бившето общежитие на Община Павликени

( 3 Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

Община Павликени получи безвъзмездно сградата на бившето общежитие и ще има възможността в най-скоро време да го превърне в социални квартири. На заседанието си от 9 октомври Министерски съвет взе решение и отне поради отпаднала нужда от Регионалния инспекторат по образованието - Велико Търново правото на управление върху сградите и терена на бившето СПТУ по промишлени технологии в Павликени и прехвърли безвъзмездно собствеността върху тях на Общината, съобщи пресслужбата на кабинета.

Местната власт възнамерява да изгради на мястото социални квартири, като за ремонтните дейности ще кандидатства за европейски средства. Съдействие за решаването на въпроса оказаха и народните представители от „Коалиция за България” Мариана Бояджиева, Петър Кънев и Милка Христова от Павликени, които поставиха въпроса на среща с вицепремиера Даниела Бобева.

Намерението на Общината е да използва етажи от общежитието към бившата Професионална гимназия по промишлени технологии, която е затворена от години. Броят на нуждаещите се непрекъснато се увеличава, като в момента Община Павликени настанява такива граждани в собствения й пети етаж от сградата на общежитието.

Освен етажите от сградата, към Общината са прехвърлени и 13 дка от двора и намиращите се в него обслужващи постройки. Общинският съвет в града на предишна своя сесия излезе с решение, че дава съгласие да приеме имота.

Кметът на Павликени е уверил, че за рехабилитиране на сградата Общината ще кандидатства с проект по оперативните програми в следващия финансов период или ще намери собствено финансиране.

Източник: dariknews.bg

 
Страница 1 от 363

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit